dLive uppdatering - mer än 45 nya funktioner önskade av användare


Allen & Heath har precis tillkännagivit release av dLive V1.9 mjukvaran som skall vara den största firmwareversionen i historien för dLive -familjen, mjukvaran baseras på feedback från ingenjörer och tekniker från live, inspelning, streaming och installation.

 

”Med över 45 funktioner som önskats av användare och många förbättringar är dLive V1.9 på något sätt vår största release hittills”  förklarar Jack Kenyon, dLive Product Specialist på Allen & Heath. ”Vi har kunder som använder dLive i alla tänkbara applikationer, och den oöverträffade omfattningen av den här uppdateringen ger något för alla. Med en mängd nya soniska verktyg och ett accelererat arbetsflöde höjer dLive återigen ribban för andra mixertillverkare. ”

Spännande nya funktioner för användaren att utforska är bland annat kraftfulla RTA- och sonogramverktyg, nya DEEP-expander- och kompressormodeller, ett 12-band PEQ-alternativ för mixer och trådlös Sennheiser-integration.

Med en fullständig översyn av dLives RTA -motor ges tekniker en rad nya alternativ för ljudanalys. Två RTA:er är nu tillgängliga, med applikationer för två ytor som kan dra nytta av oberoende RTA. Visualisering är inte längre begränsad till en 31 -bands stapeldisplay - en ny raddisplay och sonogram vy tillhandahålls, med den senare som kan visa skillnaden mellan RTA för system-tuning. Stapel- och linjevisualiseringarna visas under PEQ -kurvan, vilket gör det möjligt för användaren att fatta snabba EQ -beslut. För att ge tekniker hela bilden kan de nya RTA -verktygen alltid vara synliga, oavsett om det är på en dedikerad skärm, på PEQ -skärmen och widgeten, i en dedikerad RTA -widget eller på en extern bildskärm.

 

dLives arsenal av DEEP-bearbetningsverktyg med noll latency förstärks i V1.9 med flera nya tillägg. Två expanderare erbjuder ökad gain-före-feedback och förbättrad ljudseparation i live-applikationer. Source Expander möjliggör snabb och enkel kontroll av tröskel (threshold) och djup (depth) för set-and-forget operation, medan Dual Threshold Expander tillhandahålls för utmanande miljöer där expertkontroll krävs.

”Vi har kunder som använder dLive i alla tänkbara applikationer, och den oöverträffade omfattningen

av den här uppdateringen ger något för alla"


Bus, en ny kompressor, är modellerad på en legendarisk hårdvaruenhet som är känd för sin förmåga att ”limma ihop” mixar, OptTronik -kompressorn har utökats till att inkludera en ny modell för en smak av klassisk 2A -kompression. Tekniker som arbetar med IEM-mixing kommer att välkomna tillägget av NEQ12, en 12-band parametrisk EQ med valbara hi/lo-passfilter som kan ersätta GEQ på någon av dLives 64 mix-utgångar.

 

Den Trådlösa integrationen har också utökats och inkluderar nu Sennheisers trådlösa mikrofonsystem 300/500, 2000 och 2050, som kan övervakas från dLive Surface eller Director -programvaran. Trådlös viktig information som mute, signalnivå och batteristatus, är synlig från fader-läget, med detaljerad information och kontroll tillgänglig via fliken Förförstärkare. "Vi är glada över att se vår enormt populära evolution trådlösa 300 och 500 plus 2000 -serien mikrofoner integrerade med dLive" berättar Tom Vollmers, Head of Professional Portfolio på Sennheiser. "Detta kommer att förenkla livet för ljudtekniker - och det är precis vad du letar efter i en stressig livesituation."

Den omfattande funktionslistan för V1.9 inkluderar också förförstärkardelning med automatisk Gain Tracking över flera dLive -system, LCR+ Main -läge med divergenskontroll, skärmbokmärken, nya skärmwidgets och mycket mer.

 

dLive V1.9 är tillgängligt nu från Allen & Heaths webbplats: