Viktig information till alla våra samarbetspartners

 

Bästa samarbetspartner,

Vi hoppas att ni håller friska och att er business har bra fart!

Nu har vi förhoppningsvis lämnat en bekymmersam tid bakom oss och kan med glädje blicka framåt emot ljusare tider för vår bransch. Äntligen så har landets konserthus, teatrar och nöjesanläggningar fått öppna upp för konserter och evenemang för en törstande publik. Som en följd av detta så har vi under den senaste tiden även sett en kraftigt ökad efterfrågan på framför allt PA-relaterade produkter.

Marknaden står dock inför stora utmaningar med att kunna mätta den stora efterfrågan på produkter när det råder komponentbrist och kraftiga störningar i världens logistik-kedjor. Våra leverantörer kämpar efter bästa förmåga med att få tag i råvara och komponenter för att kunna upprätthålla en stabil produktion utan allt för skenande priser. Att detta även innebär stora utmaningar, förstår nog alla som har hängt med i nyhetsbevakningen den senaste tiden.

Vi på Benum har ett stort antal välrenommerade leverantörer som samtliga har vidtagit olika åtgärder för att säkerställa en vettig produktionstakt. I många fall så innebär detta att man har fått ökade kostnader som i sin tur drabbar marknaden i alla led.

Vi har under en tid tvingats att genomföra prishöjningar för att säkerställa en vettig lönsamhet. Vi kommer även framöver att behöva justera priserna löpande utan aviseringar. Det är därför viktigt att ni som samarbetspartner dagligen loggar in och bevakar prisbilden på vår hemsida för att hålla er uppdaterade om utvecklingen. Där kan ni även se aktuell lagerstatus för alla produkter.

Vi gör allt vi kan för att vi ska kunna erbjuda er en efter omständigheterna god lagerhållning och rimlig prissättning. Vi har idag ett stort lager och en förhållandevis bra leveranskapacitet av stora delar av vårt breda produktsortiment.

Viktiga punkter att tänka på

  • Bevaka och logga dagligen in på benum.se för att hålla er uppdaterade gällande aktuella priser och lagersituation
  • Notera att prishöjningar kan komma att behöva ske utan föregående avisering i separata mail eller utskick
  • Benum har trots utmaningarna en god lagerhållning och kan även dra fördelar av vårt moderbolags lager i Norge
  • Kontakta oss gärna så hjälper vi er att hitta kreativa lösningar om det ni egentligen söker inte kan levereras
  • Ge oss gärna information om stora projekt/affärer som ni har på gång så att vi kan förvarna våra leverantörer
  • Vänligen notera även att vi med omedelbar verkan kortar offerters giltighetstid till 14 dagar ist för tidigare 30 dagar
     

Kom ihåg – Ni som kund till Benum är otroligt viktiga för oss och att vi finns här för er i alla lägen och kommer även fortsättningsvis att göra allt vi kan för att säkerställa bästa möjliga lagerhållning, lönsamhet och support för er!

 

Göran Sandström
Försäljningschef Benum Sweden
+46 73 461 39 00