Nyheter

 1. Tascam CA-XLR2d - Ett flexibelt koncept för inspelning av professionellt ljud med valfri kamera!

  Tascam CA-XLR2d - Ett flexibelt koncept för inspelning av professionellt ljud med valfri kamera!

  Ett flexibelt koncept för inspelning av professionellt ljud med praktiskt taget vilken kamera som helst


  CA-XLR2d är en tvåkanalig mikrofonadapter och förförstärkare som gör att externa mikrofoner kan användas för att spela in högkvalitativt professionellt stereoljud med en spegelreflex- eller spegellös kamera. Ljudsignalen överförs direkt till kameran – i digital eller analog form – och spelas in tillsammans

  Läs mer »
 2. Allen & Heath AHM 64 får mindre syskon

  Allen & Heath AHM 64 får mindre syskon

  Enkel och skalbart

  AHM är en familj av kraftfulla Audio Matrix-processorer som stöds av ett omfattande ekosystem av skalbara I/O-, kontroll- och Dante-lösningar. Designade för att passa perfekt för företag- och detaljhandels-, hotell- och utbildningsmiljöer och mycket mer. AHM-matrisprocessorer erbjuder integratörer att snabbt skapa system som bygger från ett enda styrelserum till ett komplett campus.

   

  Läs mer »
 3. Ny generation av Shure SRH440 och SRH840

  Ny generation av Shure SRH440 och SRH840

   

  Många av dagens Content Creators, professionella musiker och artister kan understryka vikten av att använda redskap som ser lika bra ut som de låter. Med detta i åtanke har Shure släppt nya generationer på två av sina SRH-hörlurar. Med betydande designuppgraderingar och förbättringar av ljudkvalitet ger andra generationens SRH440A och SRH840A hörlurar överlägset ljud, hög komfort vid långa lyssningssessioner och längre hållbarhet.

   

  Denna nya generation SRH-hörlurar bygger på samma grund som de redan etablerade Shure-modellerna - ikonisk ljudkval

  Läs mer »
 4. Shure Aonic 40

  Shure Aonic 40

  Shure Aonic 40 - Premium Noise Cancelling Headphones

  Tillverkade med förstklassiga material och konstruerad av varumärket som skapare och musiker förlitar sig på, AONIC 40 Trådlösa Brusreducerande hörlurar levererar ljud i studiokvalitet i en portabel design. Upplev varje detalj in din musik medan du blockerar allt oönskat kringljud med justerbar brusreducering. Upplev en oöverträffad kombination av komfort, ljudprestanda och hållbarhet oavsett vart dagen tar dig.

  FUNKTIONER

  • Klart ljud i studiokvalitet konstruerad från årtionden av erfarenhet av att utveckla produkter för musiklegender och artister av alla slag.
  • Justerbar brusreducering blockerar brus för en verkligt uppslukande lyssningsupplevelse..
  • Miljöläge låter dig höra omvärlden med en knapptryckning.
  • Bärbar lättviktsdesign är platt och fälls ihop för enkel förvaring och på resa.
  • Upp till 25 timmars batteritid med snabbladdningsfunktion. Femton minuters laddning ger dig 5 timmars användning.
  • Hållbar konstruktion med hög komfort byggda för att hålla och tåla resandets påfrestningar. Tillverkade med premiummaterial som glasfylld polymer och aircraft grade aluminium.
  • Anpassningsbar EQ. Välj bland flera färdiga förinställningar, eller skapa din egen anpassade EQ med den kostnadsfria ShurePlus PLAY-appen. Inställningarna Sparas direkt i dina hörlurar för enkel överföring mellan andra appar eller enheter.
  • Högkvalitativ samtalskvalitet med exceptionellt ljud genom strålformande mikrofoner för videokonferenser och telefon- samtal. Dubbla USB-ljudlägen möjliggör tvåvägsmikrofonkommunikation med den medföljande USB-C-kabeln.
  • Bluetooth® 5 trådlös teknologi för ökad stabilitet och en räckvidd på upp till 30 fot (10 meter). Para med telefoner, surfplattor och datorer.
  • Lättåtkomliga kontroller ger snabb åtkomst för att svara på samtal, justera volymen och styra miljöläge och ANC-nivåer med ett enkelt knapptryck.
  • Stöd för flera codecs inklusive Qualcomm® aptXTM, aptXTM HD, AAC, och SBC.
  • Anslut till trådbundna källor 3,5 mm analog
  Läs mer »
 5. Shure MV88+ Stereo USB - En mikrofon till allt

  Shure MV88+ Stereo USB - En mikrofon till allt

  Shure MV88+ Stereo USB - En mikrofon till allt

  Spela in alla instrument eller sång med lätthet med MV88+ Stereo USB-mikrofon och konfigurera mikrofonen för att passa alla tänkbara inspelningssituationer.

  Anslut till din Mac- eller Windows-dator och ladda ner den kostnadsfria ShurePlus MOTIV™ Desktop-appen för att konfigurera mikrofonen för att passa varje given inspelningssituation; justera mikrofoninställningar som EQ, Monitor Mix, Limiter, Kompression, upptagningsmönster (Mono, Stereo, Bi-Directional och Raw Mid-Side) eller välj från 5x DSP förinställda lägen för att komma igång blixtrande snabbt.

  Övervaka din inspelning med den inbyggda hörlursutgången för att säkerställa att ditt ljud alltid är perfekt.

  Omfamna kraften hos en mikrofon.

   

  Läs mer »
 6. Benum börjar distribuera Triton Audio

  Benum börjar distribuera Triton Audio

  Triton Audio designar och producerar innovativ pro-audio utrustning som utmärker sig i både design och kvalitet. Produkterna är designade utan deadlines och budgetgränser och  kompromissar således inte med prestanda eller kvalitet - toppmodern teknik kombineras med traditionellt hantverk, med de bästa tillgängliga materialen.
  Alla Tritons produkter är nedbantade till faktiska behov och har bara funktioner som verkligen förbättrar din signal och din musik.

  Alla deras produkter är handgjorda i Nederländerna och hållbarhet är nyckeln, produkterna har extremt lite underhåll och designade och byggda för att hålla en livstid.

  Läs mer »
 7. Tascam Portacapture X8 - Det perfekta valet när du vill skapa ljudinnehåll av hög kvalitet

  Tascam Portacapture X8 - Det perfekta valet när du vill skapa ljudinnehåll av hög kvalitet

  TASCAM PORTACAPTURE X8 - 

  Det perfekta valet när du vill skapa ljudinnehåll av hög kvalitet

  Läs mer »
 8. Vilken mikrofon skall jag välja MV7 vs. MV7X

  Vilken mikrofon skall jag välja MV7 vs. MV7X

  MV7 eller MV7X, Vilken mikrofon passar bäst?

  Letar du efter en riktigt bra poddmikrofon men osäker på om du ska välja MV7 eller den nya, billigare varianten MV7X? Vi har svaren på dina frågor.

  MV7 har tagit olika content creators med storm sedan den lanserades för drygt ett år sedan, och med goda skäl. Den är både packad med användbara funktioner, ger dig fantastisk ljudkvalitet samtidigt som den är enkel att använda.

  Med tanke på framgångarna MV7 har haft kan man undra varför Shure har valt att lansera nya MV7X? Och ännu viktigare, är MV7X rätt för mig? Och hur är det med storebror SM7B?
  För att ta det senare först. Om du har undrat om du ska uppgradera din studio med SM7B, bör du nog ändå göra just det. Ingenting kan konkurrera med det legendariska ljudet SM7B levererar.
  När det kommer till MV7 och MV7X kan det vid en första anblick tyckas svårare att välja, vi har därför valt att titta närmare på de olika anledningarna till att välja det ena framför det andra.

  XLR eller USB?

  Den största skillnaden mellan MV7 och MV7X är anslutningsmöjligheter. MV7 har både standard XLR-utgång och en USB-port så att den kan anslutas direkt till en PC/Mac eller smartphone. Detta gör mikrofonen idealisk för streamers, spelare och podcasters som spelar in på egen hand utan att använda ett ljudkort.

  MV7X har å andra sidan bara XLR-utgång. Detta gör den till ett billigare alternativ för alla som vill uppgradera sin inspelningsinställning eller använda flera mikrofoner samtidigt. Den är till exempel perfekt för poddar som ofta har en eller flera gäster. För att använda MV7X behöver du antingen en digital inspelare eller ett ljudkort för att ansluta till en PC/Mac eller liknande. 

  Röstisoleringsteknik

  MV7 och MV7X är designade för att hålla fokus på din röst samtidigt som de blockerar distraherande kringljud. Båda modellerna har Shures innovativa teknik för röstisolering inbyggd så att de eliminerar så mycket rumsljud som möjligt.

  Systemet är helpassivt och är designat med rätt luftflöde och en stöttålig infästning som ger akustiska fördelar oavsett vilken utgång du använder. De har även samma kapsel som framhäver röstens klarhet och ger fantastisk reducering av bakgrundsljud. Mikrofonerna är helt enkelt designade för att ge perfekta inspelningar under ofullkomliga förhållanden. Med MV7 eller MV7X kan du vinka adjö till medryckande gatuljud, störande fläktljud och eko.

  Perfekt for dig som skapar musik

  Vi har skrivit mycket om att MV7 är perfekt för podcasts, voice overs och liknande, men det är också en imponerande mikrofon för inspelning av musik. MV7X frekvenssvar som framhäver tydlig och distinkt sång, vilket gör att detta också är ett utmärkt val för musikinspelning för alla som redan har en setup för XLR. Det är mikrofoner som passar lika bra för en sångare som "bältar" som han gör för tal, även i rum som inte är ljudbehandlade!

  Bättre tillsammans

  Naturligtvis finns det ingen anledning till att du inte kan blanda och matcha detta vinnande par. Även om det utan tvekan kommer att finnas många

  Läs mer »
 9. Shure Aonic Free - trådlös frihet som får plats i fickan

  Shure Aonic Free - trådlös frihet som får plats i fickan

  Frihet i ett litet format

  Precisionskonstruerade med detaljerna i åtanke, Shure AONIC FREE True Wireless Sound IsolatingTM hörlurar har stort ljud i ett litet paket. En elegant, äkta trådlös design ger en bekväm, ergonomisk passform med lättillgängliga knappkontroller för sömlös lyssning. Den smala, flip-top bärväskan med upp till 21 timmars batteritid gör dessa till den perfekta följeslagaren

  Läs mer »
 10. Benum certifierade för ISO 9001 och 14001

  Benum certifierade för ISO 9001 och 14001

  Benum blir ISO-Certifierade

  Vi är mycket glada och stolta över vår nya certifiering inom ISO 9001 kvalité samt ISO 14001 Miljö. Detta innebär att vi på ett systematiskt sätt arbetar med förbättringar i vår verksamhet vad gäller både kvalitet och miljö.

  - Vi på Benum har alltid haft ett stort fokus på kvalitet och miljö och därför känns det extra bra att vi nu är i hamn med denna certifiering. Genom att ha effektiva processer för ledning och styrning och bra kontroll på kvalitet och miljö kan vi fortsätta utvecklas i linje med vår vision, säger Peter Engström, VD för Benum Sweden AB.

  Läs mer om certifieringen här

  Läs mer »
 11. Webinar – Motion Tracking för mötesrum

  Webinar – Motion Tracking för mötesrum

  Webinar – Motion Tracking för mötesrum

  Häng med Shure på webinar om motion tracking den 23 november och lär dig om vad det innebär och hur det kan användas.

  Dessa ämnen kommer att behandlas i webinaret:

  • Vad är Motion Tracking och hur det kan användas
  • Varför automation är bättre än en manuell lösning
  • Vilka typer av kameror och teknik finns för Motion tracking
  • Fördelar med Voice Tracking
  Läs mer »
 12. Tascam Mixcast4 och Shure MV7X - Perfektion blev just ännu bättre

  Tascam Mixcast4 och Shure MV7X - Perfektion blev just ännu bättre

   TASCAM MIXCAST 4


  Mixcast 4 är framtagen för att göra professionell podcast på ett enkelt sätt, samtidigt som den levererar otroligt bra ljudkvalitet med smarta funktioner bland annat automix och de-esser. 

  Mixcast 4 stödjer upp till 4 mikrofoner med separata hörlursutgångar och erbjuder dessutom enkel uppkoppling för telefongäster via TRRS, Bluetooth™ eller USB.

  Åtta programmerbara pads erbjuder lättåtkomlig uppspelning av jinglar, musik, ljudeffekter eller reklaminslag.
  inspelade podcasts kan enkelt spelas in till SD-kort eller till en dator via USB.


  Tillsammans med medföljande mjukvaran tillhandahålls en komplett lösning, från förproduktion till färdigställande.

  (Finns för omgående leverans)

  Läs mer »
 13. Viktig information till alla våra samarbetspartners

  Viktig information till alla våra samarbetspartners

   

  Bästa samarbetspartner,

  Vi hoppas att ni håller friska och att er business har bra fart!

  Nu har vi förhoppningsvis lämnat en bekymmersam tid bakom oss och kan med glädje blicka framåt emot ljusare tider för vår bransch. Äntligen så har landets konserthus, teatrar och nöjesanläggningar fått öppna upp för konserter och evenemang för en törstande publik. Som en följd av detta så har vi under den senaste tiden även sett en kraftigt ökad efterfrågan på framför allt PA-relaterade produkter.

  Marknaden står dock

  Läs mer »
 14. Benum börjar distribuera Stem Audio

  Benum börjar distribuera Stem Audio

  Läs mer »
 15. Nya Shure MV7X - Den perfekta Podcast- och vokalmikrofonen

  Nya Shure MV7X - Den perfekta Podcast- och vokalmikrofonen


  Vi är glada att kunna presentera två nya produkter i Shure MOTIV -familjen. Medan MOTIVs produktserie vänder sig till flera applikationer kommer de senaste tilläggen att vara mer relevanta för den traditionella ljudkunden.

  Inspirerad av den legendariska SM7B är MV7X en XLR -version av den populära MV7 Podcast -mikrofonen. Genom att erbjuda en analog version av MV7 kan vi erbjuda en lösning på instegsnivå i podcast- och sånginspelningsvärlden.

  Shure MV7X är en dynamisk mikrofon med XLR-anslutning av professionell kvalitet, perfekt för applikationer som kräver hög röstförståelse med en balanserad ton. Röstisoleringsteknologi säkerställer att mikrofonen är superfokuserad på din röst och fångar inte upp oönskat bakgrundsljud för att ge dig perfekta inspelningar i operfekta rum.
  Den attraktiva och tåliga metallkonstruktionen har en justerbar bygel som kan monteras på en mängd olika mikrofonstativ för flexibla placeringsalternativ.

  Huvudfunktioner

  • XLR -utgång tillåter digital eller analog inspelning

  • Mycket riktat dynamiskt element med röstisoleringsteknik

  • Optimerad frekvensrespons för rik och naturlig vokalåtergivning

  • Robust metallkonstruktion för enastående tillförlitlighet

  • Justerbar och integrerad bygel för enkel placering på standard 5/8” gängade- stativ eller bommar  Podcasting med vänner eller gäster behöver kosta en förmögenhet; MV7X ger samma tillförlitliga Shure-ljud och tillförlitlighet som du har lärt känna och älska.
  Mikrofonen är designad med podcasters och sångare i åtanke, och med samma formfaktor som den legendariska SM7B, kan du ansluta direkt till en mixer eller ljudkort och börja spela in direkt - nu är det dags att berätta din historia.

  För perfekta inspelningar, i operfekta rum

  Den intelligenta kombinationen av en dynamisk kapsel, utmärkt bakrejektion och stötdämpare, som också delas med MV7, gör att MV7X kan spela in professionellt ljud var du än befinner dig. Vi förstår; inte alla kan ha ett ljudbehandlat rum, men det skulle vara trevligt, eller hur?

   

  Specifikationer

  Typ: Dynamisk
  Poläritet Envägs (kardioid)
  Frekvensomfång 50 Hz till 16,000 Hz
  XLR Känslighet, vid Minimum Gain, Flat Mode -55 dBV/Pa (1.78 mV) vid 1 kHz, 1 Pa = 94 dB SPL
  Impedans 252   vid 1 kHz
  Anslutningstyp
  Läs mer »
Sida