Nyheter

 1. Shure Twinplex på Astrid Lindgrens värld

  Shure Twinplex på Astrid Lindgrens värld

  Benum Sweden har frekvent levererat Shure Twinplex lavaliermikrofoner till Audio System som i sin tur levererat dessa till temaparken Astrid Lindgrens Värld. Vi ville veta mer så vi åkte ner till Vimmerby en aprildag med snö och sol om vartannat för ett besök och pratstund med Henrik Schäfer och Thomas Dahlström.

  Läs hela artikeln om Shure Twinplex på Astrid Lindgrens värld!


  Läs mer »
 2. RCF släpper TRK PRO 1 & 2 - 24-BIT 192KHZ Audio interface

  RCF släpper TRK PRO 1 & 2 - 24-BIT 192KHZ Audio interface

  Ljudgränssnitt för Pro Audio-användare, producenter, musiker och proffs AV-applikationer

  RCF har 70+ års erfarenhet av proffsljud i din studio och musiker och kreatörer kan nu lita på den nya TRK PRO-serien för att spela in och lyssna med otroliga detaljer, var som helst.
  En robust och genomtänkt USB 2.0 studio-in-a-box med alla anslutningar som krävs för

  Läs mer »
 3. Allen & Heath AHM utbildning med certifiering - Stockholm och Göteborg

  Allen & Heath AHM utbildning med certifiering - Stockholm och Göteborg

   

   

  I tätt samarbete mellan Benum AB och Allen & Heath har vi skapat ett träningstillfälle för dig som professionellt arbetar med installerad audio i större och mindre miljöer.

  Allen&Heath har under de senaste 5 åren tagit över som ledande inom digitala ljudsystem riktade mot live och event med system som dLive, Avantis & SQ.

  Med matrix-familjen AHM riktar man nu in sig mot installationsbranschen med samma höga ambitioner om ljudkvalité kombinerat med intuitivt

  Läs mer »
 4. Shure släpper MXA920 - En ny standard inom takmikrofoner

  Shure släpper MXA920 - En ny standard inom takmikrofoner

  Svåra rum. Storskaliga distributioner. Perfekta inställningar eller enkel installation.
  Oavsett behov är nya MXA920 redo.

  Microflex® Advance™ MXA920 från Shure är den nya flaggskeppsmodellen av takmikrofoner för AV-konferenser, kameraspårning, voicelift och ljudförstärkning

  Läs mer »
 5. Ecler utökar WiSpeak med Globe!

  Ecler utökar WiSpeak med Globe!

   

  GLOBE är en sfärisk högtalare för det trådlösa ljudsystemet WiSpeak. Bestyckad med en 5" bashögtalare och en 1" silk dome diskant.

  Läs mer »
 6. Nytt effektivare sätt att kommunicera om leveranstider

  Nytt effektivare sätt att kommunicera om leveranstider

   

  Just nu så har de flesta tillverkare i branschen stora svårigheter att få fram produkter på grund av transport/logistik-problem, komponent- och råvarubrist.


  Vi ber er därför att ha förståelse för att de indikationer om leveranstider som vi anger kan komma att ändras utan förvarning. Vi och våra leverantörer gör allt som står i vår makt för att ni ska få era produkter så fort som möjligt. Vi är tacksamma för er förståelse

  Läs mer »
 7. Shure KSM11 trådlös mikrofonkapsel – Aldrig förr har trådlös sång låtit så bra.

  Shure KSM11 trådlös mikrofonkapsel – Aldrig förr har trådlös sång låtit så bra.

   

  Den trådlösa mikrofonkapseln KSM11 omdefinierar vokal upptagning genom att tillhandahålla en uppskattad kombination av fylliga låga toner, tydligt mellanregister och en oerhögt detaljrik diskant, utan behov av omfattande EQ-bearbetning.

  En kardioid kondensatormikrofon designad speciellt för liveframträdanden, event-inspelningar och premium-streaming, KSM11 tillåter digitala trådlösa system att presentera livesång på ett sätt som en måste uppleva för att tro på.

  Läs mer »
 8. Adamson släpper Load Library 5.3 för Lake

  Adamson släpper Load Library 5.3 för Lake


  Adamson System Engineering har släppt Adamson Load Library 5.3 för Lake Processorer. Denna uppdatering optimerar användarvänligheten för både linjär fas och konventionella crossover-inställningar genom att introducera ett enhetligt förinställt namnschema.

  Standardinställningarna för E-, S- och IS-seriens lådor använder linjära fasövergångar med subwooferpresets som använder motsvarande latency-kompensation och är tidsinställda när de placeras på samma avstånd till referenspositionen. Ytterligare inställningar för S- och IS-seriens point source lådor ger 5 ms mindre latency genom att använda konventionella delningsfilter. För full flexibilitet ingår ytterligare subwoofer-presets som är tidsanpassade till konventionella crossover-presets i subs-mappen. Dessa kan också användas när subwoofers är placerade längre bak från referenspositionen för att undvika att lägga på ytterligare fördröjning på line arrays eller point sources. Konventionella delningsfilter och motsvarande subwooferinställningar är markerade med "CC" i det förinställda namnet.

  Adamson Load Library 5.3 ingår i den nya versionen av Lake Controller v7.0.7. Adamson rekommenderar användning av Lake Controller v7.0.7.

   

  Läs mer »
 9. Powersoft X-Series på Medelhavet

  Powersoft X-Series på Medelhavet

  Halmstadbolaget Tylösound AB genomförde under hösten -21 en spännande och ovanlig installation. Uppdraget gällde försäljning, installation och driftsättning av förstärkare till ett befintligt ljudsystem placerat på en 70 fot lång Magnum Marine Yacht för tillfället placerad vid kaj i Cannes, Frankrike.

  Vi bytte några ord med Tylösounds VD Paul Aladin och Nicklas Bengtsson.

  Hur hamnar ett sådant här uppdrag hos ett bolag i Halmstad?

  "Min

  Läs mer »
 10. Webinar – Shure x AVer = hybridlösningar

  Webinar – Shure x AVer = hybridlösningar

  Webinar – Shure x AVer = Hybridlösningar

  Delta i webinariet för att lära dig mer om hur Shure och AVer arbetar för att skapa fantastiska hybridlösningar för företags- och utbildningssektorn.
  Dessa ämnen kommer att behandlas i webbinariet:

  • Framväxten av hybridlösningar för utbildning och arbetsmarknad sedan 2020
  • Hybridlösningar för utbildning och arbetsmarknad efter pandemin
  • Vad kameratracking är och var vi kan använda det
  • Fördelarna med röstspårning och hur enkelt det är med lösningarna från Shure och AVer.

  När:
  Tisdag 15 februari 2022 

  Tid: 14.00-14.45 

  Webinariet kommer att hållas på engelska av Carys Green (Regional Sales Manager på Shure UK), Andrew Francis (Senior Manager Applications Engineer på Shure UK) och Chris Godsalve (Channel Sales Manager för UK & Ireland på AVer Information Europe B.V.)

  Läs mer »
 11. Tascam CA-XLR2d - Ett flexibelt koncept för inspelning av professionellt ljud med valfri kamera!

  Tascam CA-XLR2d - Ett flexibelt koncept för inspelning av professionellt ljud med valfri kamera!

  Ett flexibelt koncept för inspelning av professionellt ljud med praktiskt taget vilken kamera som helst


  CA-XLR2d är en tvåkanalig mikrofonadapter och förförstärkare som gör att externa mikrofoner kan användas för att spela in högkvalitativt professionellt stereoljud med en spegelreflex- eller spegellös kamera. Ljudsignalen överförs direkt till kameran – i digital eller analog form – och spelas in tillsammans

  Läs mer »
 12. Allen & Heath AHM 64 får mindre syskon

  Allen & Heath AHM 64 får mindre syskon

  Enkel och skalbart

  AHM är en familj av kraftfulla Audio Matrix-processorer som stöds av ett omfattande ekosystem av skalbara I/O-, kontroll- och Dante-lösningar. Designade för att passa perfekt för företag- och detaljhandels-, hotell- och utbildningsmiljöer och mycket mer. AHM-matrisprocessorer erbjuder integratörer att snabbt skapa system som bygger från ett enda styrelserum till ett komplett campus.

   

  Läs mer »
 13. Ny generation av Shure SRH440 och SRH840

  Ny generation av Shure SRH440 och SRH840

   

  Många av dagens Content Creators, professionella musiker och artister kan understryka vikten av att använda redskap som ser lika bra ut som de låter. Med detta i åtanke har Shure släppt nya generationer på två av sina SRH-hörlurar. Med betydande designuppgraderingar och förbättringar av ljudkvalitet ger andra generationens SRH440A och SRH840A hörlurar överlägset ljud, hög komfort vid långa lyssningssessioner och längre hållbarhet.

   

  Denna nya generation SRH-hörlurar bygger på samma grund som de redan etablerade Shure-modellerna - ikonisk ljudkval

  Läs mer »
 14. Shure Aonic 40

  Shure Aonic 40

  Shure Aonic 40 - Premium Noise Cancelling Headphones

  Tillverkade med förstklassiga material och konstruerad av varumärket som skapare och musiker förlitar sig på, AONIC 40 Trådlösa Brusreducerande hörlurar levererar ljud i studiokvalitet i en portabel design. Upplev varje detalj in din musik medan du blockerar allt oönskat kringljud med justerbar brusreducering. Upplev en oöverträffad kombination av komfort, ljudprestanda och hållbarhet oavsett vart dagen tar dig.

  FUNKTIONER

  • Klart ljud i studiokvalitet konstruerad från årtionden av erfarenhet av att utveckla produkter för musiklegender och artister av alla slag.
  • Justerbar brusreducering blockerar brus för en verkligt uppslukande lyssningsupplevelse..
  • Miljöläge låter dig höra omvärlden med en knapptryckning.
  • Bärbar lättviktsdesign är platt och fälls ihop för enkel förvaring och på resa.
  • Upp till 25 timmars batteritid med snabbladdningsfunktion. Femton minuters laddning ger dig 5 timmars användning.
  • Hållbar konstruktion med hög komfort byggda för att hålla och tåla resandets påfrestningar. Tillverkade med premiummaterial som glasfylld polymer och aircraft grade aluminium.
  • Anpassningsbar EQ. Välj bland flera färdiga förinställningar, eller skapa din egen anpassade EQ med den kostnadsfria ShurePlus PLAY-appen. Inställningarna Sparas direkt i dina hörlurar för enkel överföring mellan andra appar eller enheter.
  • Högkvalitativ samtalskvalitet med exceptionellt ljud genom strålformande mikrofoner för videokonferenser och telefon- samtal. Dubbla USB-ljudlägen möjliggör tvåvägsmikrofonkommunikation med den medföljande USB-C-kabeln.
  • Bluetooth® 5 trådlös teknologi för ökad stabilitet och en räckvidd på upp till 30 fot (10 meter). Para med telefoner, surfplattor och datorer.
  • Lättåtkomliga kontroller ger snabb åtkomst för att svara på samtal, justera volymen och styra miljöläge och ANC-nivåer med ett enkelt knapptryck.
  • Stöd för flera codecs inklusive Qualcomm® aptXTM, aptXTM HD, AAC, och SBC.
  • Anslut till trådbundna källor 3,5 mm analog
  Läs mer »
 15. Shure MV88+ Stereo USB - En mikrofon till allt

  Shure MV88+ Stereo USB - En mikrofon till allt

  Shure MV88+ Stereo USB - En mikrofon till allt

  Spela in alla instrument eller sång med lätthet med MV88+ Stereo USB-mikrofon och konfigurera mikrofonen för att passa alla tänkbara inspelningssituationer.

  Anslut till din Mac- eller Windows-dator och ladda ner den kostnadsfria ShurePlus MOTIV™ Desktop-appen för att konfigurera mikrofonen för att passa varje given inspelningssituation; justera mikrofoninställningar som EQ, Monitor Mix, Limiter, Kompression, upptagningsmönster (Mono, Stereo, Bi-Directional och Raw Mid-Side) eller välj från 5x DSP förinställda lägen för att komma igång blixtrande snabbt.

  Övervaka din inspelning med den inbyggda hörlursutgången för att säkerställa att ditt ljud alltid är perfekt.

  Omfamna kraften hos en mikrofon.

   

  Läs mer »
Sida