Nyheter

 1. dLive uppdatering - mer än 45 nya funktioner önskade av användare

  dLive uppdatering - mer än 45 nya funktioner önskade av användare


  Allen & Heath har precis tillkännagivit release av dLive V1.9 mjukvaran som skall vara den största firmwareversionen i historien för dLive -familjen, mjukvaran baseras på feedback från ingenjörer och tekniker från live, inspelning, streaming och installation.

   

  ”Med över 45 funktioner som önskats av användare och många förbättringar är dLive V1.9 på något sätt vår största release hittills”  förklarar Jack Kenyon, dLive Product Specialist på Allen & Heath. ”Vi har kunder som använder dLive i alla tänkbara applikationer, och den oöverträffade omfattningen av den här uppdateringen ger något för alla. Med en mängd nya soniska verktyg och ett accelererat arbetsflöde höjer dLive återigen ribban för andra mixertillverkare. ”

  Spännande nya funktioner för användaren att utforska är bland annat kraftfulla RTA- och sonogramverktyg, nya DEEP-expander- och kompressormodeller, ett 12-band PEQ-alternativ för mixer och trådlös Sennheiser-integration.

  Med en fullständig översyn av dLives RTA -motor ges tekniker en rad nya alternativ för ljudanalys. Två RTA:er är nu tillgängliga, med applikationer för två ytor som kan dra nytta av oberoende RTA. Visualisering är inte längre begränsad till en 31 -bands stapeldisplay - en ny raddisplay och sonogram vy tillhandahålls, med den senare som kan visa skillnaden mellan RTA för system-tuning. Stapel- och linjevisualiseringarna visas under PEQ -kurvan, vilket g

  Läs mer »
 2. MV7 Podcast Kit

  MV7 Podcast Kit

  MV7 podcast kit med Manfrotto PIXI Mini tripod

  Är det dags att ta podden till en ny nivå? Här är ett enkelt sätt att göra det! Shures nya MV7-podcast-kit innehåller ett Manfrotto PIXI Mini-stativ och ger en komplett out-of-the-box-lösning för podcasters och streamers på alla nivåer.

  Det finns en växande efterfrågan på professionella ljudlösningar för podcasters och streamers, och Shure förstår behovet av högkvalitativt ljud oavsett inspelningsmiljö. Shure MV7 Podcast -mikrofon är en dynamisk mikrofon som ger dig röstisoleringsteknik och Auto Level -läge för att få den perfekta inspelningen varje gång. Med det nya paketet kan användaren installera, ansluta och börja spela in direkt ur lådan.

  MV7 Podcast Kit innehåller:

  • MV7 Podcast -mikrofon (svart) med hybrid XLR och USB -utgång
  • Manfrotto PIXI Mini stativ
  • 3 meter USB-A-kabel
  • 3 meter USB-C-kabel
  MV7 podcast kit med MV7 podcast mikrofon och Manfrotto PIXI Mini tripod
  Läs mer »
 3. Intellimix certifieras för Microsoft Teams när Shure och Crestron inleder samarbete

  Intellimix certifieras för Microsoft Teams när Shure och Crestron inleder samarbete


  Shure tillkännager att sitt utökade partnerskap med Crestron har lett till branschens första mjukvarucertifiering från Microsoft Teams, , Paul Gunia, direktör för teknikpartnerskap hos Shure diskuterar hur denna certifiering formar en ny era inom ljudkonferenser för den bredare AV-industrin.

  Hur tar du ett 96-årigt företag som redan är känt för sin ljudteknik och fortsätter att förnya för att ge mervärde till slutkunden? Detta är Paul Gunias övergripande mål och han förklarar varför Shures mjukvaruansats med IntelliMix® Room, nu certifierat för Microsoft Teams på en Crestron UC-C100-T, är nästa utveckling i företagets innovationsstrategi för att driva AV-industrin framåt.

  "Vi visste att vår IntelliMix Room DSP var revolutionerande när vi lanserade den 2020 på ISE", säger han. ”Det var spelbyte för att helt virtualisera den per kanal digitala signalbehandling (DSP) som behövs för att integrera ljudsystem på rummet med samarbetsplattformar, till exempel Microsoft Teams. Att byta ut den traditionella hårdvaran för IntelliMix Room -programvaran gjorde det plötsligt möjligt för företag att enkelt skala sina mötes- och konferensrum med felfritt ljud utan att behöva installera en traditionell DSP. Vi visste att det fanns ett smartare och mer effektivt sätt att använda Microsoft Teams i större utrymmen. ”

  Möjliggör tydlighet och förståelse

  Gunia är fast besluten om att IntelliMix Room kommer att förändra hur moderna konferensrum och möten är utformade. Han fortsätter: ”Vår akustiska ekodämpning (AEC) och algoritmer för brusreducering är bäst i klassen-som du kan förvänta dig av ett audioföretag i världsklass. Vår patenterade automatiska mixerteknik säkerställer också att användaren drar nytta av våra mikrofoners överlägsna riktning. Och eftersom det är mjukvarubaserat, blir allt så mycket enklare! Rumsljud är mer konsekvent. Hanteringen är mer konsekvent. Hela upplevelsen är bättre, oavsett hur många rum i ditt företag som använder vår teknik.

  För Gunia fortsätter IntelliMix Room en tradition för att driva ljudindustrin framåt. ”För fem år sedan lanserade vi våra Microflex® Advance ™ -matriser som bara hade nätverksportar - inga fler analoga kontakter. Det höjde ögonbrynen i branschen. Nu, med mjukvarubaserad ljudaggregering och bearbetning, leder vi vägen igen. "

  End-to-end Microsoft Teams-certifiering

  Shure har tagit ett stort steg framåt med denna banbrytande strategi i ett partnerskap med Crestron. I en bransch först för Microsoft är IntelliMix Room DSP-programvara Microsoft Teams certifierade på Crestron UC-C100-T. Gunia är förståeligt stolt över teamen bakom både själva tekniken och resan till certifieringen. ”Detta är den första mjukvaran certifierad i ett Microsoft Teams Room -paket. Hittills har allt varit USB-baserad anslutning. När vi först visade detta för teamet på Microsoft hade de inte en passande certifiering - Det var för annorlunda. ”


  "Det här förändrar verkligen spelet. Det är en innovation i vår bransch som stöds av det

  kombinerade kraftverken Shure, Crestron och naturligtvis Microsoft Teams.

  Läs mer »
 4. RCF lanserar ART9

  RCF lanserar ART9

  EN REVOLUTION INOM BÄRBART LJUD


  ART 9 kombinerar rå kraft och teknisk innovation för att pålitligt sätt leverera överlägsen klarhet med imponerande ljudtryck. Med RCF's-byggkvalitet och fullspäckad med premiumfunktioner är den den mest mångsidiga högtalaren för professionella applikationer - på vägen, på scenen och men även lämplig för fast installation.

  Upplev stjärnklarhet och djup, kraftfull bas för dina professionella applikationer. Den nya dubbelförstärkta 2100W elektroakustiska designen ger imponerande ljudtrycksnivåer ocj enastående ljudkvalitet även vid användning utomhus och på långa avstånd. Kombinationen av specialdesignade drivers, avancerad DSP-bearbetning och en konstant riktningsvågledare ger sammanhängande täckning till lyssningsområdet med distorsionsfritt ljud och med den tillförlitligheten RCF är så kända för.

   


   

   

  KRAFT SOM KÄNNS

  Med 2100 W effekt är 2-kanals ART 9 Class-D förstärkare 50% kraftfullare än de tidigare modellerna, hanterar extrema ljudtrycksnivåer med ett extremt snabbt attack med realistiska transienter och mycket låg värmeförlust.

   


   

   

  SUVERÄNA TRANSIENTER

  Lätta och kraftfulla RCF-drivers har otrolig prestanda och är en referens i branschen. Den nya specialdesignade kompressionsdrivern har ökad noggrannhet och hållbarhet. Lågfrekvent givarkonstruktion får mer stabilitet över högre strömmar, med mindre snedvridning och bättre värmehantering.

   


  Läs mer »
 5. Allen & Heath utökar sin installationsserie med ny hårdvara

  Allen & Heath utökar sin installationsserie med ny hårdvara

   

  Allen & Heath har tillkännagett flera nya tillägg till sin installationsportfölj, inklusive kompakta Dante breakout-boxar, två touchpaneler och en ekocancelleringsmodul tilll AHM-64 vilket ytterligare förstärker varumärkets styrka som en helhetslösning för ljudhantering och distribution.

   

  AHM-64-ljudmatrisprocessorn kan nu dra nytta av hårdvarubaserad ekocancellering via en AEC expansionsmodul, vilket ger 12 AEC-kanal

  Läs mer »
 6. Varsel om prishöjningar

  Varsel om prishöjningar

   

  Bästa kund,

   

  Vi måste tyvärr informera att vi på grund av det rådande världsläget och ökande produktion- och tillverkningskostnader tvingas genomföra kraftiga prisökningar på ett stort antal produkter från bl.a Shure, Ecler, Klotz, RCF m.fl.

   

  Prishöjningarna kommer att påbörjas 1 juli och pågå under en månads tid och senast vara klart 1 augusti. För er som läser in prisfil kommer ändringarna ske löpande. 

   

  Vi är ledsna för detta och kontakta oss gärna för mer information.

  &nbs

  Läs mer »
 7. Shure ADX5D - EXTRAORDINÄR, BÄRBAR. TRÅDLÖS

  Shure ADX5D - EXTRAORDINÄR, BÄRBAR. TRÅDLÖS

  Nya Axient®Digital ADX5D är en tvåkanals trådlös mottagare med branschledande RF-prestanda, effektivt frekvensband och transparent ljudkvalitet i en bärbar slot-in formfaktor. Som alla produkter i Axient Digital har ADX5D ShowLink®Direct Mode som möjliggör fjärrstyrning av Axient Digital sändare utan behov av extern utrustning. 

  Ljudet och prestandan som turnerande ljudtekniker antagit som industristandard finns nu tillgängligt för professionella inom film och broadcast -  Robust RF. Oklanderligt ljud, Axient Digitals utmärkande kvalitet och prestanda

  Läs mer »
 8. Funktion One i slakhusområdet

  Funktion One i slakhusområdet


  Äntligen!

  För första gången på ett drygt år kom vi nu ut till ruff lokal i Slakthusomr för att tuna en välanvänd men numera nyrenoverad Funktion One-rigg.
  4st F121-sub och 2st 3-vägs EVO6:or som drevs av 1 slutsteg, Powersoft X8 som skickar på 8x3KW om det får 3-fas(16A) in!

  Lite knepig akustik som det brukar vara i den här typen av lokaler gjorde att vi backade sub med 2dB vilket torkade upp bra. I övrigt ingen eq.

  Så skönt att vara ute igen!!

   

  Läs mer »
 9. Shure SLX-D + Wireless Workbench

  Shure SLX-D + Wireless Workbench

  Nu när världen sakteligen börjar öppnas upp igen är det dags att vi dammar av våra flight casear och återvänder till scenen - och då är det äntligen dags att börja prata om SLX-D Digital Wireless.

  Shure lanserade systemet precis vid pandemins start och trots livet ännu inte är normalt, känns det som att vi äntligen kan börja planera händelser med vänner och familj och fira återkomsten av levande musik.

  Handhållet, helt metall med OLED-skärm som låter dig kontrollera frekvens, batteri och anslutningsstatus samt ändra inställningar, var du ä

  Läs mer »
 10. Benum börjar distribuera Wavetools i Sverige

  Benum börjar distribuera Wavetools i Sverige

   

  Intuitiv övervakning av signaler och trådlösa mikrofonsystem för teater, film & TV, Live-evenemang men även för konferenscenters och större företagsevent.

  Läs mer »
 11. Nytt lydsystem for Gregers på Hamar

  Nytt lydsystem for Gregers på Hamar

  Nytt lydsystem for Gregers på Hamar

  Gregers

  Läs mer »
 12. Nya MV7 från Shure

  Nya MV7 från Shure

  Nya MV7 från Shure

  Dynamisk mikrofon med USB och XLR.Shure MV7 är en professionell dynamisk mikrofon för podcasts, streaming och musik-inspelning.
  MV7 tar vid efter framgången med Shure SM7B, som har etablerat sig nästan som en industristandard på tjänster som Twitch och YouTube och för podcaster, videobloggar och hos musiker.


  Nya MV7 gör podcasting, streaming och inspelning ännu enklare med mer flexibel anslutning och till ett lägre pris. Med MV7 kan du välja om du vill använda XLR eller ansluta mikrofonen direkt till din PC, Mac eller telefon (iOS / Android) via USB.På själva mikrofonen kan du styra volymen, lyssningsvolym och mute. Det medföljande programmet ger alternativ för att autogain, kompressor, EQ och möjlighet att spara presets.

  Läs mer »
 13. Ecler WiSpeak - Adjö störningar, hej stabilitet!

  Ecler WiSpeak - Adjö störningar, hej stabilitet!

  WiSpeak är ett "plug & play" trådlöst professionellt ljudsystem som är exklusivt designat för dig och dina sinnen.


  Läs mer »
 14. Shures nya kompletta ekosystem för installation

  Shures nya kompletta ekosystem för installation

  Shure lanserar nya MXA710, MXN5-C och MXA Mute.

  Shure har länge varit en ledande tillverkare inom ljud för konferenser och mötesrum. Med framgångsrika produkter som takmikrofonen MXA910 och IntelliMix Room har Shures produkter hjälpt till att göra installationen bättre och enklare än någonsin. Både för installatörer och användare.

  Men Shure har saknat tre viktiga komponenter för att skapa ett komplett ekosystem för installatörer som letar efter problemfria högkvalitativa AV-lösningar: Nu finns äntligen dessa eftersökta produkter: MXA710-mikrofonen, MXN5-C takhögtalare och MXA Mute-knapp.

  MXA710

  Läs mer »
 15. Shure trådlösa och brusreducerande hörlurar

  Shure trådlösa och brusreducerande hörlurar

  Shure AONIC 50 tillgängliga nu!

  Det finns knappast någon musik idag där Shure inte har varit involverade på utrustningssidan. Med mikrofoner som blivit branschstandard, banbrytande trådlös teknologi och tidlös design har Shure uppnått legendarisk status inom scen- och studioljud.

  Shure AONIC 50 trådlösa och brusreducerande hörlurar ger dig en lyssningsupplevelse i världsklass. Byggd med samma kvalitet och design som tillverkare, tekniker och musiker har förlitat sig på i årtionden från Shure. 

  Egenskaper

  • Trådlös med brusreducering, baserad på decennier av legendarisk status inom ljud- och trådlös teknik.
  • Justerbar brusreducering som tar bort distraktioner och ger en ren lyssningsupplevelse med studiokvalitet.
  • Egen switch för "miljöläge" som tar in omgivande ljud utan du att behöva ta a
  Läs mer »
Sida