Sekretesspolicy för Benum Sweden AB. Som kund hos Benum Sweden AB och som användare av benum.se ger du Benum Sweden AB tillgång till personlig information om dig. Denna sekretesspolicy förklarar hur Benum Sweden AB samlar in och behandlar personlig information. Som kund hos Benum Sweden AB och användare av benum.se accepterar du att Benum Sweden AB hanterar din personliga information enligt beskrivningen i denna sekretesspolicy och i enlighet med gällande regler. Benum Sweden AB, genom dess VD, ansvarar för behandlingen av personuppgifter. Om du har frågor om Benum Sweden AB behandling av personlig information kan du skicka ett e-postmeddelande till sweden@benum.com och skriva "Sekretess" i ämnesfältet.

Vad är personlig information?

Personlig information är all information som kan användas för att identifiera en person, såsom namn, adress, telefonnummer eller IP-adress. Information om ditt kundförhållande med Benum Sweden AB eller hur du använder benum.se anses också vara personlig information.

I enlighet med personuppgiftslagen har du rätt att begära åtkomst till din personliga information som Benum Sweden AB har samlat in om dig. Benum Sweden AB är då skyldigt att ge dig tillgång till din personliga information kostnadsfritt och inom rimlig tid. Du har också rätt att begära att dina personuppgifter korrigeras eller raderas av Benum Sweden AB, med undantag för information som Benum Sweden AB är skyldigt att ta hand om i enlighet med till exempel bokföringslagen.

Vilken personlig information samlar Benum Sweden AB in och vad används den till?

Vi samlar personuppgifter som är nödvändiga för att uppfylla våra skyldigheter gentemot dig som kund.
För att behandla en kundansökan och genomföra köp, för betalning och leverans av varor behöver vi företagsnamn, organisationsnummer, kontaktpersonens namn, faktura- och leveransadress, telefonnummer och e-postadress. Om du driver ett enmansföretag behöver vi också ett personnummer för att behandla kundansökan. Information som krävs för att slutföra leveransen av dina varor kommer att delas med våra transportörer. Det här är information vi använder för att uppfylla våra skyldigheter gentemot dig som kund och för att uppfylla bokföringslagens krav.

För att du som kund ska få bästa möjliga nytta av våra webbplatser och bästa möjliga upplevelse som kund hos oss använder vi olika cookies. Vi använder till exempel cookies för webbplatsen för att komma ihåg vad du har lagt till i kundvagnen och för att du ska kunna välja att vara inloggad på sidan. Du kan se en fullständig lista över vilka cookies vi använder och vad de gör genom att klicka här. Om du inte vill använda cookies kan du ställa in din webbläsare så att den inte accepterar dem. I så fall uppmärksammar vi att många funktioner på benum.se inte fungerar korrekt.

Cookies
För att du som kund ska få bästa möjliga nytta av våra webbplatser och bästa möjliga upplevelse som kund hos oss använder vi olika cookies. Vi använder till exempel cookies för webbplatsen för att komma ihåg vad du har lagt till i kundvagnen och för att du ska kunna välja att vara inloggad på sidan. Du kan se en fullständig lista över vilka cookies vi använder och vad de gör genom att klicka här. Om du inte vill använda cookies kan du ställa in din webbläsare så att den inte accepterar dem. I så fall uppmärksammar vi att många funktioner på benum.se inte fungerar korrekt.

Analysverktyg
Benum Sweden AB använder Google Analytics på vår webbplats. Vi gör detta för att förstå hur våra kunder beter sig när de använder våra webbplatser och vad de är intresserade av, så att vi kan erbjuda bästa möjliga upplevelse både när du använder våra webbplatser och i vår kommunikation med kunderna. Google Analytics lagrar inte IP-adresser och det är inte möjligt att identifiera enskilda kunder baserat på den insamlade statistiken.

Nyhetsbrev 
Här kan du själv anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Och om du vill avregistrera dig klicka du här

Hur hanterar Benum Sweden AB personlig information?

Benum Sweden AB hanterar personlig information i enlighet med gällande regler och har goda rutiner för att säkerställa att obehöriga inte har tillgång till personlig information. Exempel på sådana rutiner är riskbedömningar, åtkomsthantering, regelbunden granskning av rutiner och fokus på arkiveringsrutiner.

Benum Sweden AB kommer inte att dela, överföra eller på något annat sätt avslöja din personliga information på annat sätt än vad vi har beskrivit i denna sekretesspolicy. Din personliga information kommer endast att delas om du har samtyckt till det eller om vi är skyldiga att göra det enl lag. Partners får endast tillgång till personlig information om det är nödvändigt att utföra tjänster för Benum Sweden AB och i enlighet med denna sekretesspolicy. I så fall kommer Benum Sweden AB att ingå ett databehandlingsavtal med tjänsteleverantören och vi delar bara ett minimum av personlig information. Du kan vara säker på att Benum Sweden AB aldrig kommer att sälja din personliga information.

Har du frågor om hur Benum Sweden AB hanterar personlig information eller vill du att personuppgifter överlämnas eller raderas? Kontakta sweden@benum.com och skriv "Sekretess" i ämnesfältet.