Allen & Heath dLive på turné med Loreen

När Loreen skulle inta scenen på Cirkus i Stockholm åkte vi dit för kolla läget och prata lite med Alexander Alexandersson, Sonic Group Sweden AB och Robin Snarberg, Snarberg Production AB om hur det fungerat med Allen & Heath och Shure på turnén. Robin vikarierade vid tillfället för Dallas Dahl, (Dallas Audio Sthlm AB) som var iväg på annat uppdrag.

Alexander berättar att flexibiliteten hos dLive gjorde valet av deras kontrollpaket för Loreen's turné enkelt. "Med smidig upp- eller nedskalning kan vi anpassa oss efter olika typer av evenemang, vilket möjliggör en problemfri fly-in-show utan övervikt på bagaget. Beroende på typen av turné eller gig kan vi enkelt anpassa systemet."

Alexander och Dallas somt valt att använda FiberAce för kommunikation mellan FOH och Monitor gör att de kan hantera både fiber och koppar på alla platser de besöker. 

Det ger oss den flexibilitet och stabilitet som krävs för att säkerställa en högkvalitativ ljudupplevelse oavsett var vi är för att leverera en imponerande och sömlös upplevelse för publiken, varje gång.

Med SuperMadi Kort på FOH och Monitor så säkerställs även en smidig och effektiv lösning för inspelning och broadcast feed.

dLive C1500, Monitor

Alexander Alexandersson, FOH

FoH:

Allen & Heath C1500 och DM0 med FiberAce, SuperMadi, Waves och AES I/O.

Monitor:

Allen & Heath C1500 och DM32 med FiberAce, SuperMadi, AES I/O.


Till supporten så finns det 4st DX168. Support får använda foh bordet och kan då smidigt mixa monitor därifrån

Trådlöst från Shure:

Axient Digital, AD4Q
2 st Axient Digital, ADX1m (main & spare)
2 st ADX2 med Talkswitch Mod. (main & spare)

In Ear Monitor:
6 Kanaler PSM1000

Robin Snarberg vikarierar för Dallas Dahl.