Allen & Heath utökar sin installationsserie med ny hårdvara

 

Allen & Heath har tillkännagett flera nya tillägg till sin installationsportfölj, inklusive kompakta Dante breakout-boxar, två touchpaneler och en ekocancelleringsmodul tilll AHM-64 vilket ytterligare förstärker varumärkets styrka som en helhetslösning för ljudhantering och distribution.

 

AHM-64-ljudmatrisprocessorn kan nu dra nytta av hårdvarubaserad ekocancellering via en AEC expansionsmodul, vilket ger 12 AEC-kanaler med ett 150 ms adaptivt FIR-filter, icke-linjär bearbetning för kvarvarande eko- och bakgrundsbrusreducering, plus AGC (Automatic Gain Control). AEC-modulen erbjuder flera fördelar jämfört med molnbaserad ekodämpning, inklusive möjligheten att hantera multimikrofoninställningar och dedikerade ljudförstärkningsutgångar, och erbjuder en ökad ljudkvalitet för telekonferens- och videokonferensapplikationer i mötesrum och konferenscenter.

 

Tre nya Dante-gränssnitt stärker Allen & Heaths Everything I / O-sortiment:  DT20 med 2 mikrofon / linjeingångar med kombikontakter; DT02 med 2 linjeutgångar via XLR; och DT22 med 2x2 I / O på Phoenix-kontakter. Den kompakta formfaktorn i kombination med robust aluminiumhölje, gör dessa lämpliga för AV-hyra men kan även integreras i permanenta installationer med  medan hjälp av ytmonterade och rackmonteringssatser.

 

AH rundar av genom att utöka fjärrstyrningsalternativen med pekskärmarna CC-7” och CC-10” för AHM-64, dLive och Avantis. Skärmarna är PoE-drivna och förkonfigurerade för att köra Allen & Heath Custom Control-appen i kioskläge, de erbjuder ett elegant alternativ till BYOD i kyrkor, företags- och utbildningsanläggningar. Flera användargränssnitt kan designas av installatören eller systemintegratören och laddas upp till mixersystemet och distribueras direkt till alla anslutna anpassade kontrollenheter.

 

”Vi svarar på ett paradigmskifte där varje rum är en potentiell videokonferensanläggning, ljud behöver nå nya utrymmen över komplexa nätverk och AV-kontroll blir mer distribuerad och användarspecifik” säger Nic Beretta, produktchef på Allen & Heath. "Ekosystemets strategi, skalbarhet och flexibilitet är det som gör våra produkter till det bästa valet för många integratörer, och de senaste tillskotten är ett perfekt exempel för det."

 

Detaljer om dessa produkter kommer att diskuteras som en del av ett online-evenemang 'All Install' den 6, 7 och 8 juli. Mer information finns på www.allen-heath.com/all-install/