Intellimix certifieras för Microsoft Teams när Shure och Crestron inleder samarbete


Shure tillkännager att sitt utökade partnerskap med Crestron har lett till branschens första mjukvarucertifiering från Microsoft Teams, , Paul Gunia, direktör för teknikpartnerskap hos Shure diskuterar hur denna certifiering formar en ny era inom ljudkonferenser för den bredare AV-industrin.

Hur tar du ett 96-årigt företag som redan är känt för sin ljudteknik och fortsätter att förnya för att ge mervärde till slutkunden? Detta är Paul Gunias övergripande mål och han förklarar varför Shures mjukvaruansats med IntelliMix® Room, nu certifierat för Microsoft Teams på en Crestron UC-C100-T, är nästa utveckling i företagets innovationsstrategi för att driva AV-industrin framåt.

"Vi visste att vår IntelliMix Room DSP var revolutionerande när vi lanserade den 2020 på ISE", säger han. ”Det var spelbyte för att helt virtualisera den per kanal digitala signalbehandling (DSP) som behövs för att integrera ljudsystem på rummet med samarbetsplattformar, till exempel Microsoft Teams. Att byta ut den traditionella hårdvaran för IntelliMix Room -programvaran gjorde det plötsligt möjligt för företag att enkelt skala sina mötes- och konferensrum med felfritt ljud utan att behöva installera en traditionell DSP. Vi visste att det fanns ett smartare och mer effektivt sätt att använda Microsoft Teams i större utrymmen. ”

Möjliggör tydlighet och förståelse

Gunia är fast besluten om att IntelliMix Room kommer att förändra hur moderna konferensrum och möten är utformade. Han fortsätter: ”Vår akustiska ekodämpning (AEC) och algoritmer för brusreducering är bäst i klassen-som du kan förvänta dig av ett audioföretag i världsklass. Vår patenterade automatiska mixerteknik säkerställer också att användaren drar nytta av våra mikrofoners överlägsna riktning. Och eftersom det är mjukvarubaserat, blir allt så mycket enklare! Rumsljud är mer konsekvent. Hanteringen är mer konsekvent. Hela upplevelsen är bättre, oavsett hur många rum i ditt företag som använder vår teknik.

För Gunia fortsätter IntelliMix Room en tradition för att driva ljudindustrin framåt. ”För fem år sedan lanserade vi våra Microflex® Advance ™ -matriser som bara hade nätverksportar - inga fler analoga kontakter. Det höjde ögonbrynen i branschen. Nu, med mjukvarubaserad ljudaggregering och bearbetning, leder vi vägen igen. "

End-to-end Microsoft Teams-certifiering

Shure har tagit ett stort steg framåt med denna banbrytande strategi i ett partnerskap med Crestron. I en bransch först för Microsoft är IntelliMix Room DSP-programvara Microsoft Teams certifierade på Crestron UC-C100-T. Gunia är förståeligt stolt över teamen bakom både själva tekniken och resan till certifieringen. ”Detta är den första mjukvaran certifierad i ett Microsoft Teams Room -paket. Hittills har allt varit USB-baserad anslutning. När vi först visade detta för teamet på Microsoft hade de inte en passande certifiering - Det var för annorlunda. ”


"Det här förändrar verkligen spelet. Det är en innovation i vår bransch som stöds av det

kombinerade kraftverken Shure, Crestron och naturligtvis Microsoft Teams.

- Paul Gunia, (Shure) Chef för teknikpartnerskap


"Denna certifiering gavs inte lätt, eftersom han förklarar: "Vi var tvungna att demonstrera prestandan för vår programvara. Vi var tvungna att bevisa ljudets motståndskraft och att vår CPU -belastning var minimal. Vi kunde inte störa andra program eller Microsofts egen färdplan för framtida funktioner. Ett laboratorium från tredje part testade dess prestanda innan Microsoft själva använde IntelliMix Room i sina egna konferensrum. Vårt fall var stenhårt då vi visade pålitligheten och robustheten hos IntelliMix DSP -tekniken. Denna certifiering kompletterar våra Microflex® Ecosystem -mikrofoner och högtalare var redan certifierade för Microsoft Teams. Vi är nu glada över att, med tillägget av vår DSP-programvara, hela end-to-end ljudsignalkedjan är Microsoft Teams-certifierad-detta är oerhört viktigt för Shure.”

Partnerskap som bygger på klassens bästa teknik

Shures partnerskap med Crestron är först centralt för denna spännande industri. Crestron har varit en Microsoft-partner i mer än 15 år och AV-integratorer förlitar sig på UC-C100-T Crestron Flex-integratorsatsen för att få Microsoft Teams-rum till anpassade utrymmen. Det ger dem de nödvändiga komponenterna som behövs för att bygga ett helt anpassat videokonferensutrymme, oavsett om det är ett företagsövergripande årsmöte i aulan, för att dela innehåll i styrelserummet eller för att ansluta intressenter runt om i världen.

Gunia säger: ”Crestron är ett av de största och mest kända varumärkena inom AV. Det har också ett av de äldsta arven i den bredare AV-industrin, precis som Shure har ett sedan länge etablerat arv inom ljudprodukter i världsklass. Våra mikrofoner och hårdvaru -DSP är redan integrerade med Crestron -produkter i rum över hela världen. Och denna nya Microsoft Teams -certifiering ger våra olika styrkor bordet och erbjuder en innovativ och pålitlig lösning för våra kunder. ”


Han fortsätter: ”Crestron har inte fokuserat så mycket på ljudsidan som Shure under vårt gemensamma förflutna. Och vi ville samarbeta med ett företag som vi visste kunde ta videokonferensvärlden framåt - det är Crestron. Vi kompletterar snarare än konkurrerar mot varandras produkter och teknik. Vi är också likasinnade i det att vi bryr oss mycket om kunden och deras upplevelse. Båda företagen har en historia av att gå den extra milen med service och support för våra användare. ”


Utökade AV -användningsområden

Gunia förklarar att medan Shure-hårdvaran har installerats tillsammans med Crestron-redskap i decennier, öppnar Shures senaste certifiering för IntelliMix Room på Crestrons UC-C100-T en helt ny uppsättning användningsfall som systemintegratörer kan ta till sina kunder. ”Vi har ett laserfokus på att säkerställa konsekvent ljudkvalitet i varje rum för att möta medelstora till stora rums videokonferensbehov och har byggt våra lösningar på detta. Utan DSP -hårdvara krävs, är installationen enklare och snabbare, medan mötesutrymmen hålls fria från röran i samband med traditionella AV -rack.

"Det här förändrar verkligen spelet", tillägger han. ”Det är en innovation i vår bransch som stöds av det kombinerade kraftverken Shure, Crestron och naturligtvis Microsoft Teams. Programbaserat ljud är videokonferens framtid, oavsett om du distribuerar det i ett rum eller hundratals. Och IntelliMix Room leder vägen till den framtiden.