Shure MXA hos LogicIT

Vi på Benum gjorde ett besök hos systemintegratören Logic IT för att se hur de har valt att visa det senaste inom teknik för mötesrum. Detta med takmikrofoner från Shure som en av grundpelarna. På Logic IT:s kontor i Nacka utanför Stockholm mötte vi upp André Wilstrand (teknisk chef) och Linda Rangstad (marknadschef) för att titta närmare på olika lösningar som används både för kunddemonstrationer och för interna möten. 

När Logic IT skulle göra en uppgradering av typrummet Teamsrum medium/large föll valet på den nya integrerade takmikrofonen+högtalaren Shure MXA902. André berättar att en tidigare utmaning har varit rummets akustik som ofta plockats upp i mötesljudet, och nu behövdes en mikrofon som kunde hantera detta på bästa sätt. Med MXA902:s algoritm som inom ett upptagningsområde på upp till 6x6 automatiskt fokuserar på talljud samtidigt som den effektivt tar bort andra störande ljud blev detta en attraktiv lösning. Enkel installation med enbart en nätverkskabel för ljud/styrning/ström och ett enkelt API som är lätt att integrera med styrsystem är andra saker som André lyfter fram. Förutom takmikrofonen från Shure är rummet är även utrustat med högtalare från Genelec, styrning från Crestron och DSP från Q-sys. 

En yta som blir allt vanligare för hybridmöten är öppna ytor och townhallmöten, och hos Logic IT sköts här ljudupptagningen med en takmikrofon från Shure. Valet föll på toppmodellen MXA920 för att effektivt kunna demonstrera de mest avancerade funktioner som en takmikrofon kan erbjuda. Med rummets styrsystem kan olika presets med olika upptaningsområden/utsläckningsområden laddas in för att visa på hur mångsidig mikrofonen kan vara. 

Mikrofonen skickar också ut XYZ-koordinater som används för att styra olika kamerapositioner. Även denna yta är utrustad med styrning från Crestron, DSP från Q-sys samt högtalare från Genelec och Bose. Samtliga Shureprodukter fjärrövervakas även av en separat modul i Crestron för att maximera upptid samt att kunna göra snabba diagnoser.

Shure MXA920

André Wilstrand (teknisk chef) och Linda Rangstad (marknadschef) för Logic IT