Powersoft integrerar Control4 stöd för Mezzo plattformen

Mezzo, Powersofts unika halvracks-förstärkarplattform, är nu kompatibel med Control4 smarta hemsystem.

Lanseringen av en Control4-plugin gör det enkelt för systemintegratörer att integrera Mezzo med ett av de mest populära systemen för hemautomation.
Control4-plattformen är interoperabel med över 13 500 tredjepartsprodukter – inklusive belysning, ljud, video, klimatkontroll, intercom och säkerhetsenheter – och används av husägare och företag i över 100 länder.


Med insticksmodulen installerad kan en Control4-kontroller utnyttja Mezzos dynamiska routingfunktioner för att komma åt standby-kontroll, förstärknings- och mute, inmatningsmatriskontroll, analoga källor och förstärkarstatus för alla anslutna Mezzo-enheter.

"Vi är mycket glada över att bostadsintegrationsgemenskapen nu kommer att kunna dra full nytta av Mezzo-plattformen, som med sin kompakta halvrackformfaktor och tillgänglighet i både två- och fyrkanalskonfigurationer är den idealiska lösningen för hem-, bostads- och kommersiella applikationer där flexibilitet är ett måste”, säger Powersofts projekt- och produktchef Antonio Feo.


Med ett installerat plug-in kan en Control4-kontroller utnyttja Mezzos dynamiska routing-kapacitet för att komma åt standby-kontroll (ström på/av), förstärknings- och mute-kontroll (för alla fyra kanalerna i användarens EQ-sektion), ingångsmatrixkontroll (exklusive Dante/AES67), analoga källor och förstärkarstatus för alla anslutna Mezzo-enheter.


Mezzos inbyggda routingmatris stöder upp till fyra ljudzoner, vilket gör den perfekt för AV-system i flera rum, där den kan eliminera behovet av dyra hårdvarumatriser. "Genom att erbjuda en mer mångsidig och billigare lösning för nätverksljud kommer vi att leverera besparingar för både systemintegratör och slutanvändare", förklarar Feo.