Tascam Portacapture X8 - Det perfekta valet när du vill skapa ljudinnehåll av hög kvalitet

TASCAM PORTACAPTURE X8 - 

Det perfekta valet när du vill skapa ljudinnehåll av hög kvalitet

Innovativ och kraftfullt men ändå enkel

Direkt efter uppstart visar den stora färgpekskärmen på Portacapture X8 Launcher som låter dig enkelt välja de bästa ljudinställningarna som matchar din applikation. Genom att dra nytta av dessa förinställningar har du mer tid att fokusera på själva inspelningen utan att behöva kämpa med komplicerade inställningar.

Om du däremot föredrar att ställa in allt själv, erbjuder MANUAL-läget dig alla möjligheter att göra det – inklusive en inspelningsguide som leder dig genom de nödvändiga inställningsskärmarna.

Sex olika inspelningsappar att välja mellan

  • MANUAL - Detta är huvudappen för flerspårsinspelning av upp till sex ljudkällor och en stereomix.
  • VOICE - Denna inspelningsapp är idealisk för att fånga intervjuer, diktering och möten.
  • PODCAST - Använd detta för att skapa podcaster med upp till fyra personer.
  • MUSIC- Välj den här appen för att fånga instrumentala och sångframträdanden.
  • FIELD - Perfekt för att spela in naturljud utomhus.
  • ASMR- Skärmens visuella effekt ändras som svar på ingångsljudet.

Sätt dina nivåer med lätthet

Portacapture X8 ger en förinställd nivåinställning för att uppnå ett brett dynamiskt omfång genom att använda dubbla premium A/D-omvandlare och inspelningsteknik med 32-bitars upplösning. Resultatet är en kompromisslös ljudkvalitet även vid inspelningar med lägre ljudkvalitet. När du senare redigerar ljuddata kan du öka nivån utan att försämra signal-brusförhållandet (S/N). Dessutom kan den inbyggda normaliseringsfunktionen automatiskt anpassa nivån på stereomixen efter inspelning.

 

Genom att kombinera dessa funktioner, finns det ingen anledning att använda värdefull kreativ tid för att hitta rätt ljudnivå som matchar inspelningen.

USB-ljudgränssnitt för din dator

Genom att använda plug-and-go förarlös funktionalitet kan Portacapture X8 användas som en kompakt mixer med inbyggda mikrofoner för livestreaming via OBS eller liknande plattformar, och erbjuder även direkt inspelning av videoberättelse och dialog direkt till DAW och redigeringsprogram.

Portacapture X8 strömmar upp till åtta spår (sex ingångar plus stereomix) via USB. Genom att stödja USB Type-C Power Delivery-standarden kan enheten samtidigt försörja vilken extern mikrofon som helst med fantommatning via USB-bussen. För video- eller ljudkonferenser, använd Portacapture X8 som din USB-stereomikrofon och till och med spela in ljudet samtidigt.

Premiummikrofoner i storformat 

Portacapture X8 kommer med två högkvalitativa kondensatormikrofoner, var och en med en diameter på 14,6 mm – den största i vårt sortiment. Genom att använda en löstagbar mekanism kan både L- och R-mikrofoner flexibelt fästas på och lossas från huvudenheten för att bilda A-B- eller X-Y-upptagningsmönster.


A-B-mönster: Perfekt för att skapa ett brett stereofält
X-Y-mönster: Ger extra tydlig återgivning med reducerad fasförskjutning mellan båda kanalerna

Kombinerat med den dubbla A/D-omvandlaren, 32-bitars upplösning och samplingshastigheter på upp till 192 kHz, fångar dessa mikrofoner allt från det tystaste prasslet till det högsta spektaklet.

Trådlös fjärrkontroll (med Bluetooth-adapter)

Portacapture X8 kan fjärrstyras via mobila enheter som smartphones och surfplattor (iPad och Android-enheter) med AK-BT1 Bluetooth-adaptern (säljs separat) och Portacapture Control-appen, som kan laddas ner gratis från Apple Store eller Google Play.

 

På så sätt kan du till exempel spela in naturljud i det vilda utan att påverka resultatet med ljud från din egen direkta närvaro.

Flerspårsinspelning med upp till åtta spår

Portacapture X8 kan samtidigt spela in upp till åtta ljudspår totalt (sex individuella spår + stereomix). Välj vilka ingångar som spelas in på vilka spår och använd sen använd noise-gate, kompression, EQ och reverb, precis som du skulle göra på en mixerkonsol.

MANUAL-appen låter dig ställa in nivåer och stereopositioner för vart och ett av de sex ingångsspåren och skapa en stereomix redo att publiceras som en podcast, vlogg, låt eller annat innehåll.

På XLR/TRS-ingångarna använder Tascam-kunskap sina egenutvecklade HDDA-mikrofonförstärkare (High Definition Discrete Architecture) som levererar högkvalitativ ljudinspelning.

Fyra XLR/TRS-jack plus in och ut för din kamera och annan utrustning

Med fyra professionella, låsande XLR/TRS combo-ingångar för mikrofon- och linjenivåsignaler är Portacapture X8 förberedd för de flesta av dina dagliga inspelningsutmaningar. En extra minijack in och -utgång gör att du kan ansluta din kamera eller andra ljudenheter. När du till exempel skapar videofilmer kan du spela in ett vägledande spår med skiffertoner på din kamera för att förenkla synkroniseringen under efterredigering av videomaterialet. Nivån på kamerautgången är justerbar och kan därmed anpassas till i stort sett vilken kameramodell som helst.

Naturligtvis finns det även en hörlursutgång som är kraftfull nog att höras väl även i bullriga miljöer.

Flexibel hantering – var du än känner dig kreativ

Portacapture X8 väger mindre än 500 gram inklusive batterier och kan monteras direkt på en DSLR eller kamera eller kombineras med AV-riggar tack vare sin bakre Cold-Shoe adapter. Du kan även fästa den på mikrofonstativ eller trådlösa mottagare.

Fäst på detta sätt är din Portacapture X8 mindre känslig för att hantera brus och dina inspelningar blir ännu bättre.