Tascam Sonicview får fullt stöd för SMPTE ST 2110 AV-nätverk

Tascam har tillkännagett utvecklingen av ett expansionskort för deras Sonicview-konsoler som kommer att erbjuda fullt stöd för nätverksstandarden SMPTE ST 2110 AV. IF-ST2110 möjliggör åtkomst till 64 ljudin- och utgångskanaler med komplett nätverksredundans i enlighet med SMPTE ST 2022-07, samt stöd för SMPTE ST 2110-30/31, NMOS, AES67 och SAP. Denna produkt planeras att släppas globalt under sommaren 2024.

I takt med den globala trenden mot IP-baserade AV-lösningar ökar behovet av produkter som är fullt kompatibla med olika AV-over-IP-protokoll, anpassade för varje specifik applikation. Denna trend motiveras av önskan att förbättra systemflexibiliteten, implementera effektivare arbetsflöden och dra nytta av de övergripande kostnadsfördelarna som IP-baserade lösningar kan erbjuda.

Hela broadcast industrin implementerar allt oftare SMPTE ST 2110 och AES67 AV-nätverk, men det förekommer även situationer där olika IP-protokoll används. Förmågan att ansluta mellan flera format är därför en betydande fördel. Tascam har länge förstått behovet av I/O-flexibilitet genom sina expansionskort och det standardiserade expansionskortformatet som stöds av många Tascam-produkter.

Tascam Sonicview 16 och 24 mixerkonsoler har redan AV-nätverksanslutning från början med det integrerade Dante-gränssnittet, och nu kan dessa funktioner utökas med det nya IF-ST2110-kortet. IF-ST2110 kompletterar det befintliga sortimentet av expansionskort, vilket inkluderar MADI, AES-EBU, analog ut, ytterligare Dante-kapacitet och en 32-spårs inspelare. Dessa möter behoven för liveevenemang, installerade ljudsystem och broadcast i studios och OB-bussar.