Ditt företags konto är spärrat och du kan inte lägga nya beställningar hos oss. Om du har frägor, vänligen kontakta accountingsweden@benum.com.

Benum Sweden är partner med Office Management sedan många år och har gjort många gemensamma projekt. Nu när de flyttat till nya lokaler i Frösunda och byggt ett Experience Center har de valt att göra en Shure Stem installation i sitt "Optimala mötesrum" och en Shure MXA installation i sitt Boardroom .

Kristoffer är Digital Workplace Manager hos Office Management och har tillsammans med deras duktiga programmerare och installatörer organiserat och genomfört det nya bygget. Han kommer från en bakgrund som egen företagare inom A/V och har god insyn i hela arbetsflödet. Allt från försäljning, marknadsföring och självklart med det tekniska.

 

Kristoffer Nord - Digital Solution Manager på Office Management.

 

”Vi tror att Stem kommer att växa och då vill vi vara med och redan ha hunnit testa och ha kunskap om produkterna"

Det optimala mötesrummet

Shure Stem Ceiling och wall i Office Managements "Premium rum"


Med målbilden att designa ett mötesrum som ligger i framkant på alla plan, både gällande inredning, akustik, bild och ljud, så föll valet på Stem som lösning för ljudupptagning och återgivning.

Kristoffer beskriver att tanken var ett rum som kvalitetsmässigt ligger över det normala, och som är ett försök till att skapa ett rum så som ett mötesrum kvalitetsmässigt kommer att se ut framöver. Med krympta kontorsytor och där digitala möten blir ett fortsatt vanligt inslag tror Kristoffer att tekniken kommer att få en viktigare plats. Och detta har redan visat sig vara rätt, mötesrummet används mer än gärna av Office Managements egna medarbetare, så till den grad att de har behövt sätta en policy att det bara får användas för viktiga möten.

Rummet består av en Stem Wall monterad under 2 st skärmar, samt en Stem Ceiling monterad ovanför konferensbordet. Allt är sammankopplat med en Stem Hub. Rummet är även utrustat med kamera och en MTR-lösning från HP/Poly.

När vi frågar varför valet föll på Stem så svarar Kristoffer att det mycket beror på deras vana att jobba med ljudlösningar från Shure. Tidigare har det främst varit produkter i high-end sortimentet, men nu när Shure har en produkt i ett mer lättillgängligt sortiment så vill Office Management vara med på tåget. ”Vi tror att Stem kommer att växa och då vill vi vara med och redan ha hunnit testa och ha kunskap om produkterna. Vi uppskattar också att en och samma leverantör finns i flera segment, det underlättar både för oss och för våra kunder.” säger Kristoffer.  

"Vi uppskattar också att en och samma leverantör finns i flera segment, det underlättar både för oss och för våra kunder.”

Premium hela vägen - En exklusiv Studio E70 kamera från Hp/Poly.

En Shure Stem Wall pryder väggen under de dubbla skärmarna.

Styrelserum med lösningar utöver det normala 

När det kommer till det största mötesrummet i installationen ville de inte bara ha teknik och upplevelse i den absoluta framkanten, utan de vill också visa på vad man mer kan göra med produkterna och belysa lösningar som ligger utöver det normala. Från början planerades två stycken MXA920 som takmikrofoner både för mötesljud och voicelift, men efter lite testande fick de tänka om.  - Vi hade projekterat och påbörjade installationen med 2 st MXA920, men efter tester så sa kom alla parter fram till att det räckte med en.  Säger kristoffer.  
 
I ett rum med 16 fasta platser och 10 meter från vägg till vägg så ville man förutom bra mötesteknik även få in ett voice lift system för att kunna visa det för kunder. Här jobbar MXA920 med alla sina åtta lober tillsammans med takhögtalare uppdelade i zoner. Processeringen sker med en DSP från QSC och högtalare kommer från Audac.   

Jag frågar Kristoffer hur de ser på marknaden nu och framöver gällande voice lift både för mötesrum och andra applikationer.   

Vi har designat systemet i två nivåer, en nivå som gör just det voicelift ska göra, och en överdriven version där effekten blir tydligare för kunden. Även fast marknaden kanske inte är helt redo för tekniken, dvs att kunder inte vet att de behöver det i sitt mötesrum, så kommer tekniken fylla en större funktion framöver.  
 
Kristoffer forstätter "Kontoret får aldrig ha sämst upplevelse; att alla hörs jättebra på distans är toppen och nu något som är självklart. Men detsamma måste också gälla i själva mötesrummet, att man säkerställer att alla i rummet hör varandra bra. Och i ett större perspektiv måste alltid kontoret vara lite bättre, mer attraktivt för att vi ska vilja gå dit"

 

 

Kontaktuppgifter

 

Office Management

https://www.officemanagement.se/

 

Kontaktuppgifter Kristoffer Nord

kristoffer.nord@officemanagement.se/

 

Läs mer om Shure Stem Ecosystem

Shure Stem table

Shure Stem Wall

Shure Stem Ceiling

Stem Ecosystem

Search engine powered by ElasticSuite