Vilken mikrofon skall jag välja MV7 vs. MV7X

MV7 eller MV7X, Vilken mikrofon passar bäst?

Letar du efter en riktigt bra poddmikrofon men osäker på om du ska välja MV7 eller den nya, billigare varianten MV7X? Vi har svaren på dina frågor.

MV7 har tagit olika content creators med storm sedan den lanserades för drygt ett år sedan, och med goda skäl. Den är både packad med användbara funktioner, ger dig fantastisk ljudkvalitet samtidigt som den är enkel att använda.

Med tanke på framgångarna MV7 har haft kan man undra varför Shure har valt att lansera nya MV7X? Och ännu viktigare, är MV7X rätt för mig? Och hur är det med storebror SM7B?
För att ta det senare först. Om du har undrat om du ska uppgradera din studio med SM7B, bör du nog ändå göra just det. Ingenting kan konkurrera med det legendariska ljudet SM7B levererar.
När det kommer till MV7 och MV7X kan det vid en första anblick tyckas svårare att välja, vi har därför valt att titta närmare på de olika anledningarna till att välja det ena framför det andra.

XLR eller USB?

Den största skillnaden mellan MV7 och MV7X är anslutningsmöjligheter. MV7 har både standard XLR-utgång och en USB-port så att den kan anslutas direkt till en PC/Mac eller smartphone. Detta gör mikrofonen idealisk för streamers, spelare och podcasters som spelar in på egen hand utan att använda ett ljudkort.

MV7X har å andra sidan bara XLR-utgång. Detta gör den till ett billigare alternativ för alla som vill uppgradera sin inspelningsinställning eller använda flera mikrofoner samtidigt. Den är till exempel perfekt för poddar som ofta har en eller flera gäster. För att använda MV7X behöver du antingen en digital inspelare eller ett ljudkort för att ansluta till en PC/Mac eller liknande. 

Röstisoleringsteknik

MV7 och MV7X är designade för att hålla fokus på din röst samtidigt som de blockerar distraherande kringljud. Båda modellerna har Shures innovativa teknik för röstisolering inbyggd så att de eliminerar så mycket rumsljud som möjligt.

Systemet är helpassivt och är designat med rätt luftflöde och en stöttålig infästning som ger akustiska fördelar oavsett vilken utgång du använder. De har även samma kapsel som framhäver röstens klarhet och ger fantastisk reducering av bakgrundsljud. Mikrofonerna är helt enkelt designade för att ge perfekta inspelningar under ofullkomliga förhållanden. Med MV7 eller MV7X kan du vinka adjö till medryckande gatuljud, störande fläktljud och eko.

Perfekt for dig som skapar musik

Vi har skrivit mycket om att MV7 är perfekt för podcasts, voice overs och liknande, men det är också en imponerande mikrofon för inspelning av musik. MV7X frekvenssvar som framhäver tydlig och distinkt sång, vilket gör att detta också är ett utmärkt val för musikinspelning för alla som redan har en setup för XLR. Det är mikrofoner som passar lika bra för en sångare som "bältar" som han gör för tal, även i rum som inte är ljudbehandlade!

Bättre tillsammans

Naturligtvis finns det ingen anledning till att du inte kan blanda och matcha detta vinnande par. Även om det utan tvekan kommer att finnas många människor som är glada över att använda MV7X på egen hand, har den designats som ett perfekt komplement till MV7.

Om du redan har en MV7 med USB-kompatibilitet, innebär det att du lägger till en MV7X i din arsenal och blir förberedd för alla eventualiteter. Och du behöver inte slösa tid på att försöka få dina mikrofoner att låta likadant. (Proffstips: Du kan också använda MV7:s USB- och XLR-utgångar samtidigt!)

MV7 och MV7X – två fantastiska mikrofoner som är ännu bättre tillsammans.